#1 2008-05-25 19:17:15

PakoSM

Użytkownik

808395
Punktów :   

RADA KLANU

Rozmawialem ostatnio z Lesterem o klanie i wymyslilismy ze klan powinien miec rade klany to by pomoglo w podejmowaniu decyzji, prosil bym żeby Pani CL sie wypowiedziala ^^

"Żyję by walczyć, walczę by żyć..."

#2 2008-05-26 03:28:57

Tentin

Admin

Punktów :   

Re: RADA KLANU

Mozna by zwołać takie zgromadzenie.. tylko ilu by tam miało być osób?? A po 2 nie może rządzić tylko garstka osób z klanu tylko cala społeczność do niego należąca. Owszem ulatwilo by mi troche ogarniecie klanu.. jak narazie jestem dumna z waszych postępów .. tak trzymać chłopaki

#3 2008-05-26 05:06:25

DeathSoul

Klanowicz

Punktów :   

ja jestem za demokracja

#4 2008-05-26 14:47:31

PakoSM

Użytkownik

808395
Punktów :   

Teraz TU ^^
Wiec tak rada klany jest o 100% lepsza od demokracji... Pewnie zapytacie WHY?? Pokreciło mi sie w głowie czy coś ?? Otóż NIE. Kilka + Rady Klanu:
-Rada decyduje o tym co jest najlepsze dla klanu,
-Jest bezstronna,
-Dba o dobro klanu,
-Szybsze podejmowanie decyzji,
A teraz - Demokracji:
-każdy dba o Swoje(ty chodzi mi o to ze jedna osoba opowiada sie za tym a druga za innym i jak tu wszystkich pogodzic ?? słynne "liberum veto" chyba każdy wie co to jest ^^ )
-wolne podejmowanie decyzji,
-Stronniczosc,
-Chaos,
TenTin pytałaś ile mialo by być w tym osób, mianowicie co najmniej 3 osoby
-CL czyli TY
-vCL (nie jestem pewien kto nim jest ale domyślam się ze Zarbon),
-vCL potrzebny by był drugi vCL(wedle waszego uznania),
TT drugiego vCL ustaliła byś z Zarbonem,

Wszystko zależy od WAS, jeśli to się nie sprawdzi to zawsze można wrócić do tego co było.
Przemyślcie To, bo zawsze widziałem że to działa.

POZDRO

"Żyję by walczyć, walczę by żyć..."

#5 2008-06-01 01:52:38

jebakov

Klanowicz

Punktów :   

No pomysł spoko, w moim poprzednim klanie, było 5 osób w radzie klanowej.

Można zrobić tak, że cl i vcl wiadomo że mają moc decyzyjną. Do tego dobrać z 3 aktywne osoby z klanu . 5 osób Moja porpozycja.
Peace
Eris

#6 2008-06-02 03:24:22

Suriae

Klanowicz

Punktów :   

W momencie gdy lider klanu jest wstanie wszystko sam ogarnąć rada klanu nie jest potrzebna z czasem jeśli wymaga tego sytuacja może on wyznaczyć osoby do pomocy choćby takie co będą się zajmowały np. polityką czy dyplomacją klanową albo organizowały  krafcenie sprzętu lub dropienie i spoilowanie części. Wszystko zależy od tego na co klan jest nastawiony i jak przebiega jego gospodarka.

I rzekł Prorok: "Niech Wielki Koks ma was w swojej opiece. Idźcie i koksajcie w imię Jego, albowiem nic Go tak nie cieszy jak skoksana trzódka. A pomnijcie ofiary Jemu złożyć z niewiernych, by Dropem obdarzył was sowitym, byście Łaskę Jego cenili."
Oni poszli, i zaznali łaski. A dropy ich były wielkie i bogate.

#7 2008-06-03 20:55:15

Zarbon

Admin

9143397
Punktów :   

TenTin na razie nie będzie zbyć często (praktycznie wcale) i na czas nie obecności ja będę waszym mentorem^^ przydały by sie osoby do ogarnienia wszystkiego ale nie jestem jeszcze w stanie wybrać tych osób.
Na pewno trzeba znaleźć jakiegoś spoila który by był często do dyspozycji do spoilowania rzeczy na bronie oraz sety. I osobe odpowiedzialna za craft.
Na pewno przyda sie 3 moich osobistych Doradców (komu dac wara komu nie jaki następny krok itp)

Najbliższe dni wykażą jakie osoby do czego sie nadają...

śmiał sie śmiał... lecz płonące buty wszak nie mogły sie już śmiać

Stopka forum

RSS