Rozmawialem ostatnio z Lesterem o klanie i wymyslilismy ze klan powinien miec rade klany to by pomoglo w podejmowaniu decyzji, prosil bym żeby Pani CL sie wypowiedziala ^^
Mozna by zwołać takie zgromadzenie.. tylko ilu by tam miało być osób?? A po 2 nie może rządzić tylko garstka osób z klanu tylko cala społeczność do niego należąca. Owszem ulatwilo by mi troche ogarniecie klanu.. jak narazie jestem dumna z waszych postępów .. tak trzymać chłopaki
Teraz TU ^^
Wiec tak rada klany jest o 100% lepsza od demokracji... Pewnie zapytacie WHY?? Pokreciło mi sie w głowie czy coś ?? Otóż NIE. Kilka + Rady Klanu:
-Rada decyduje o tym co jest najlepsze dla klanu,
-Jest bezstronna,
-Dba o dobro klanu,
-Szybsze podejmowanie decyzji,
A teraz - Demokracji:
-każdy dba o Swoje(ty chodzi mi o to ze jedna osoba opowiada sie za tym a druga za innym i jak tu wszystkich pogodzic ?? słynne "liberum veto" chyba każdy wie co to jest ^^ )
-wolne podejmowanie decyzji,
-Stronniczosc,
-Chaos,
TenTin pytałaś ile mialo by być w tym osób, mianowicie co najmniej 3 osoby
-CL czyli TY
-vCL (nie jestem pewien kto nim jest ale domyślam się ze Zarbon),
-vCL potrzebny by był drugi vCL(wedle waszego uznania),
TT drugiego vCL ustaliła byś z Zarbonem,
Wszystko zależy od WAS, jeśli to się nie sprawdzi to zawsze można wrócić do tego co było.
Przemyślcie To, bo zawsze widziałem że to działa.
POZDRO
No pomysł spoko, w moim poprzednim klanie, było 5 osób w radzie klanowej.
Można zrobić tak, że cl i vcl wiadomo że mają moc decyzyjną. Do tego dobrać z 3 aktywne osoby z klanu . 5 osób Moja porpozycja.
Peace
Eris
W momencie gdy lider klanu jest wstanie wszystko sam ogarnąć rada klanu nie jest potrzebna z czasem jeśli wymaga tego sytuacja może on wyznaczyć osoby do pomocy choćby takie co będą się zajmowały np. polityką czy dyplomacją klanową albo organizowały krafcenie sprzętu lub dropienie i spoilowanie części. Wszystko zależy od tego na co klan jest nastawiony i jak przebiega jego gospodarka.
TenTin na razie nie będzie zbyć często (praktycznie wcale) i na czas nie obecności ja będę waszym mentorem^^ przydały by sie osoby do ogarnienia wszystkiego ale nie jestem jeszcze w stanie wybrać tych osób.
Na pewno trzeba znaleźć jakiegoś spoila który by był często do dyspozycji do spoilowania rzeczy na bronie oraz sety. I osobe odpowiedzialna za craft.
Na pewno przyda sie 3 moich osobistych Doradców (komu dac wara komu nie jaki następny krok itp)
Najbliższe dni wykażą jakie osoby do czego sie nadają...